A belvárosban sorakoznak majd a veteránok

Több mint nyolcvan szemkápráztató autóritkaság gördül be szombat délután az idei Donau Masters nemzetközi veteránautós túra célállomását jelentő budapesti Széchenyi térre.

MNO
2011. 07. 08. 7:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatodik Donau Masters túra résztvevői július 7-én indulnak útnak a németországi Ulm városából, és négy Duna menti országon (Németország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország) áthaladva, július 9-én délután két órakor érkeznek meg a Hungaroringre – olvasható a rendezvény MTI-hez eljutatott közleményében. Az 1976. december 31. előtt gyártott különleges járművek ezután rendőri felvezetéssel indulnak útnak a Hungaroringről – a Hősök tere, Andrássy út és József Attila út érintésével – a Széchenyi térig.

A mezőny várhatón szombat délután fél hatkor érkezik meg a célállomásra. A több mint nyolcvan veterán négykerekű között klasszikus német (Mercedes-Benz, BMW, Porsche), angol (Austin Healey, Triumph, Rolls-Royce, Jaguar) és olasz autók (Alfa Romeo, Ferrari, Fiat) is sorakoznak, amelyeket vasárnap reggelig csodálhatnak meg az érdeklődők.

A nagyjából 960 km-es távot leküzdő mezőny egyik legszebb autója egy 1960-ban gyártott Mercedes-Benz 220 SE Ponton Cabriolet, míg a túra legsportosabb járművének címével egy 1972-es, 911 S típusú Porsche büszkélkedhet. A Mercedes-Benz ulmi képviselete által 2006-ban indított kezdeményezés szervezői és résztvevői az előző évekhez hasonlóan idén is összesen tízezer euróval (2,6 millió forint) támogatják a négy Duna menti ország S. O. S.-gyermekfalvait.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.