A biztonságos aranyhoz fordultak

Rekordszintre emelkedett az arany ára szerdán késő délután, miután az amerikai gazdaság állapotával kapcsolatos aggodalmak hatására a befektetők az egyik legbiztonságosabbnak tartott arany felé fordultak.

MNO
2011. 07. 27. 15:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az azonnali aranyár 1625,70 dollárral történelmi csúcsra emelkedett unciánként, kedden 1616,60 dolláron zárt. Szerdán közölt adat szerint júniusban csökkent az amerikai tartós fogyasztási termékek rendelésállománya a szakértők által várt növekedés helyett, miközben már csak hat nap áll rendelkezésre arra, hogy a washingtoni politikusok megállapodjanak az amerikai adósságplafon emeléséről. E nélkül megakadhat az amerikai állam kötelezettségeinek a fizetése, a hitelminősítők pedig várhatóan rontják az ország adósi besorolását.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.