A boldog házasság a testsúlytól is függ

A boldog házasság titka a férjnél soványabb feleség, vagy a nejnél kövérebb férj – erre jutottak amerikai kutatók.

MNO
2011. 07. 20. 7:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy éven át értékeltették 169 házaspárral együttélésük minőségét. Mindegyik pár 35 év alatti volt, és hathavonta kellett kitölteniük kérdőívet házasságukról. Mindezek alapján a Tennessee-i Egyetem vizsgálódói arra jutottak, hogy azok a boldogabb házasságok, amelyekben a feleségek testtömegindexe alulmúlja a férjekét, illetve a nejek vonzóbbnak és kívánatosabbnak érzik magukat párjuknál. Mind a két fél boldogabb volt már a házasság elején is, ha a szebbik nem vékonyabb volt az erősebbiknél, és az elégedettség tartósabbnak bizonyult azokhoz a párokhoz képest, amelyeknél a nő volt a „tömegesebb”.

„Tanulmányunk nagy üzenete az, hogy bármilyen méretű nő találhat számára megfelelő társat. A relatív súly számít, nem az abszolút” – idézte a The Daily Telegraph című brit lap Andrea Meltzert, a tanulmány egyik szerzőjét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.