A bundabotrány miatt halasztották el

A török labdarúgó-szövetség elhalasztotta a bajnok Fenerbahce és a kupagyőztes Besiktas szuperkupa-mérkőzését, miután a több élklubot is érintő helyi vesztegetési botrány miatt jelenleg éppen nyomozás folyik.

MNO
2011. 07. 20. 12:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mehmet Ali Aydinlar szövetségi elnök azt mondta, szerdán kapja meg a vizsgálati anyagokat az ügyészségtől, s azok megismerése után döntenek majd arról, hogy mikor kezdődjön a következő szezon. A szuperkupa-találkozót eredetileg július 31-én rendezték volna.

A török rendőrség a hónap elején több tucat embert vett őrizetbe, közülük többeket – így Aziz Yildrimet, a Fenerbahce első emberét, valamint a Besiktas edzőjét és elnökhelyettesét – le is tartóztattak.

Helyi lapértesülések szerint 19 mérkőzés manipulálása merült fel az ügyben, amelynek középpontjában a Fenerbahce áll; a török média úgy véli, hogy a csapat vezetői olyan sikeresen bundázták meg a meccseket, hogy a gárda megnyerte a bajnokságot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.