A csatlakozással nem oldódik meg minden gond

Horvátország számára komoly előnyökkel jár majd az EU-csatlakozás, de ettől még nem tűnnek el a horvát gazdaságot terhelő jelentős kockázatok – áll a Fitch Ratings szerdán Londonban kiadott átfogó elemzésében.

MNO
2011. 07. 06. 12:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb európai hitelminősítő szerint Horvátország számára az uniós tagság elsődleges előnyei között lesz a kormányzati és az intézményi rendszer erősödése, valamint a hozzáférés a nemzetközi tőkeáramlásokhoz. Mindazonáltal a nagy államháztartási hiány, a magas és egyre növekvő államadósság-ráta, a magas külső eladósodottság és a gyenge gazdasági növekedés a Fitch Ratings véleménye szerint azt jelenti, hogy Horvátország hitelképességét változatlanul lefelé ható kockázatok terhelik. A Fitch előrejelzése szerint – 18 havi ratifikációs eljárást feltételezve – Horvátország 2013 elején csatlakozhat az Európai Unióhoz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.