A „Dagadt” is rendőrkézen

A sajtóban is megírták, hogy a mexikói hatóságok elfogták Armando Villarreal Herediát, aki „Dagadt” fedőnéven vezette a tijuanai drogkartell egyik egyesült államokbeli szárnyát. A portugál Jornal de Negócios gazdasági napilap portálja arról írt, hogy az egyik tanácsadó cég a világ legdrágább városainak listájával lepte meg olvasóit.

2011. 07. 12. 16:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mexikó – excelsior.com.mx; Spanyolország – elmundo.es

A „Dagadt” Mexikó legnyugatibb csücskében fekvő határváros, Tijuana kartelljének vezetőségéhez tartozott. A most 33 éves és amerikai állampolgárságú Villarreal Heredia 17 évesen már drogot terjesztett, viszont csak 2006-ban állt be a tijuanai kartellbe, az Arellano Félix család szervezetébe. Ezután bizonyíthatóan nagy mennyiségű drogot, főleg marihuánát szállított Sinaloa államból az Egyesült Államok területére, például a kaliforniai San Diegóba és Los Angelesbe.

Portugália – jornaldenegocios.pt

A Mercer idén összegyűjtötte és osztályozta a világ 214 nagyvárosa életkörülményeinek adatait. Tavaly biztos meglepte az egész világot, hogy a közép-afrikai Angola fővárosát, Luandát hozta ki a legdrágább városnak. A tanulmány New York szolgáltatásait és mintegy 200 alapvető termék árait vette alapul, és így számította ki a lista helyezéseit az egyes országok munkavállalóinak. A fukusimai atomkatasztrófa miatt bekerült az új szempontok közé a természeti és más csapások kockázata is – magyarázta a Mercer munkatársa, Rafael Barrellero.

A legdrágább városok közé két új székhely is bekerült, az egyik Szingapúr, a nyolcadik helyen, és a brazil Sao Paulo, a tizediken. Őrzi tavalyi meglepő első helyét az angolai főváros, Luanda, az európai városok közül Moszkva a legdrágább a negyedik pozícióban, míg a svájci Genf és Zürich az 5., illetve a 7. helyen áll. A Közép-Keleten Tel-Aviv a 24. legdrágább város, Kínában Hongkong már csak a kilencedik. De Csád fővárosa, N’Djamena még Szingapúrnál és Sao Paulónál is jóval nagyobb meglepetés, mert a harmadik legdrágább a világon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.