A DK célja a finanszírozási biztonság javítása

A Diákhitel Központ (DK) Zrt. nyílt közbeszerzési eljárást írt ki 2,5 milliárd forint összegű, újrafeltöltődő jellegű (revolving) készenléti (stand-by) banki hitelkeret nyújtására, állami készfizető kezességvállalással.

MNO
2011. 07. 19. 14:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hitelkeret igénybevételének célja a diákhitelezési rendszer finanszírozási biztonságának javítása a 2011. szeptember 12. és 2012. szeptember 11. közötti időszakban. A tender szerint a hitel változó kamatozású, az ajánlattevők ellenszolgáltatásként az egy hónapos BUBOR jegyzésen (mint referencia-kamatlábon) felül csak kamatfelárat számíthatnak fel, rendelkezésre tartási jutalékot vagy egyéb jogcímen más díjat, jutalékot, költséget nem. A törlesztés és a kamatfizetés elszámolása is forintalapú.

A DK a legalacsonyabb ellenszolgáltatást megajánló, érvényes ajánlatot fogadja el. Az ajánlattételi határidő 2011. augusztus 22.

A társaság éves jelentése szerint 2010-ben is aktívan használta a kereskedelmi banki készenléti hitelkereteket a finanszírozási igények felmerülése és a felhasználandó, hosszabb lejáratú források rendelkezésre állása közötti időbeli eltérések kezelésére. A múlt évben az Erste Bank Hungary Zrt. és a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. nyújtott ilyen forrást, amelyekből 2010-ben 8,2 milliárd forintot vett igénybe és fizetett vissza a DK.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.