A fia nyomta a kuplungot a féllábú férfi helyett

„Másfél személyes” teherautó-sofőrt állított meg a rendőrség a Dél-afrikai Köztársaságban: egy féllábú férfit, aki 11 éves fiával nyomatta a kuplungot.

MNO
2011. 07. 19. 6:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 39 éves apa fegyver okozta sebesülés miatt veszítette el a bal lábát, ami miatt azután képtelen volt a sebességváltásokhoz lábbal benyomni a pedált. Idővel maga mellé ültette fiát, és mindig mondta neki, mikor nyomja be a gyerek a kuplungot. Az összhang tökéletes volt apa és fia között, nem okoztak soha balesetet – legalábbis a rendőrség nem tud ilyenről.

Ennek ellenére a „másfél személyes” sofőrködésnek véget vetettek a rendőrök több okból: a férfinak csakis automata sebességváltós járműre van jogosítványa, ám az is már lejárt egy ideje. A teherautónak két éve nincs érvényes forgalmija, kézifékkarja törött, egyik biztonsági öve pedig használhatatlan. Mindezért a férfit ezer randra (27 ezer forint) bírságolták meg – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.