A Fradi és a Paks is kettős győzelemmel jutott tovább az Európa-ligában

Jerevánban is győzni tudott a Ferencváros labdarúgócsapata, így kettős győzelemmel búcsúztatta az örmény Ulissest az Európa-ligában, miként a Paks is nyert odahaza az andorrai UE Santa Coloma ellen, s ezzel a következő körbe lépett. Az FTC és a Paks is norvég ellenfelet kap a második fordulóban, előbbinek az Aalesund, utóbbinak a Tromsö lesz a vetélytársa.

Pintér Patrick
2011. 07. 07. 20:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte elviselhetetlen hőség, 40 Celsius-fokos meleg fogadta a Ferencvárost Jerevánban, ilyen körülmények között nem volt egy leányálom futballozni, de a Zöld Sasok ismét magasan szárnyaltak, s idegenből is győzelemmel repülhettek haza. Prukner László együttese az első félidő hajrájához közeledve szerzett vezetést Abdi révén, aki a Felipe Félixszel szembeni szabálytalanságért megítélt büntetőt váltotta gólra. A mindent eldöntő gólt Oláh Lóránt szerezte, aki Felipe Félix labdáját a védők között lőtte a hálóba a 97. percben. A Ferencváros 5-0-s összesítéssel jutott tovább.

ULISSES–FERENCVÁROS 0-2 (0-1)
Jereván, Hrazdan Stadion, 800 néző. Vezette: Derdo (Ukrán).
Ulisses: Malkov – Ugrekelidze (Manaszjan, 88.), Hahnazarjan, Kraszovszki, Andrikjan – Szahakjan (Nranjan, 88.), A. Grigorjan, Adamjan (D. Grigorjan, 59.), Bareghamjan – Dzsikia, Zokou. Vezetőedző: Szevada Arzumanjan.
FTC: Ranilovic – Balog Z., Grúz, Otten, Junior – Maróti (Rósa, sz.), Morales (Csizmadia, 60.) – Jovanovics, Andrezinho, Abdi (Oláh, 63.) – Felipe Félix. Vezetőedző: Prukner László.
Gólszerző: Abdi (35. – 11-esből), Oláh (97.).

A Paksnak sem okozott gondot „hazai pályán”, azaz Székesfehérváron legyőznie az andorrai UE Santa Coloma együttesét. A zöld-fehérek már az első negyedórában gólt szereztek, Magasföldi fejelt a hálóba, majd a második félidő elején ugyanő növelte is Kis Károly csapatának előnyét. A hajrában előbb Böde lőtt látványos gólt, majd a Heffler testvérek kiváló összjátéka eredményezte a negyedik paksi gólt, melyet a nemrégiben szerződtetett Norbert lőtt a hálóba. A Paks is 5-0-s összesítéssel jutott a következő körbe.

PAKS–UE SANTA COLMA 4-0 (1-0)
Székesfehérvár, Sóstói-stadion, 2000 néző. Vezette: Kaludjerovics (montenegrói).
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Fiola, Éger, Báló – Sipeki (Nagy I., 78.), Sifter – Magasföldi, Böde, Bartha (Hrepka, 69.) – Vayer (Heffler N., 69.). Vezetőedző: Kis Károly.
Santa Coloma: Rivas – Sirvan, Soria, Rubio, Gutiérrez – Codina (Goncalves, 63.), A. Rodríguez (Guida, 75.), Nashimiento, Roca – Aloy (Pedescoll, 70.), Cuadros. Vezetőedző: Lluis Miguel Aloy.
Gólszerző: Magasföldi (11., 48.), Böde (76.), Heffler N. (80.).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.