A görög remény repíti a forintot

A görög adósságprobléma tartós megoldásának reményében erősödésnek indult a piacon az euró és ezzel párhuzamosan a forint is csütörtök reggel.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/798562" target="_blank"><strong>• Még az estihez képest is javult</strong></a>

MNO
2011. 07. 21. 8:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A javuló piaci bizalom nagy összegeket szabadít fel a befektetési menedéknek tekintett eszközökből a magasabb hozamot ígérő eszközök javára: így a svájci frank és a japán jen árfolyama gyengült, míg az euróövezeti aspiráns országok devizáinak árfolyama, így a forint is erősödött. Piaci elemzők azonban súlyos negatív korrekcióra figyelmeztetnek arra az esetre, ha a csütörtöki euróövezeti válságcsúcs nem hozza meg a tőle várt eredményt.

Csütörtök délelőtt az eurót 268,31 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a szerda délutáni 269,37 forint után. Csütörtökre virradóra az euró jegyzése 268,75 forint körül ingadozott a nemzetközi devizakereskedelemben, majd a forint a kora reggeli órákban erősödött, s 267,50 forintos eurójegyzésre is sor került. A folyamat azonban a német gazdasági növekedés júliusi lassulásáról árulkodó beszerzési menedzser index (BMI) közzétételét követően megtorpant, az euró és a forint is korrigálta kissé kora reggel elért nyereségét. A mutató közzététele megállította az európai tőzsdeindexek emelkedését is, a nyitáskori erősödés veszteségbe fordult. A dollárt 188,47 forinton jegyezték délelőtt tíz órakor 1,4243 dolláros euróárfolyam mellett.

Szerdán délután a jegyzés 190,18 forinton és 1,4177 dolláron állt. A svájci frank árfolyama csütörtök délelőtt 230,01 forint a szerda délutáni 231,93 forinttal szemben. Száz japán jent 239,32 forinton jegyeznek 240,93 forint után.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.