A hadsereg is elfogadta, hogy győzött az ellenzék + Képek

A thaiföldi hadsereg elfogadja a hét végi parlamenti választások eredményét, és nem akadályozza meg az ellenzéki pártot abban, hogy kormányt alakítson – közölte hétfőn a délkelet-ázsiai ország távozó kormányának védelmi minisztere.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/794752" target="_blank"><strong>• Óriási győzelmet aratott a thai ellenzék + Képek</strong></a>

MNO
2011. 07. 04. 6:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Biztosíthatok mindenkit, hogy a katonaság nem akar túlterjeszkedni a ráruházott hatáskörökön – közölte a védelmi tárca vezetője, a thaiföldi politikában jelentős szerepet játszó hadsereg korábbi főparancsnoka. Közben Abhiszit Veddzsadzsiva kormányfő bejelentette, a vasárnapi parlamenti választáson elszenvedett vereség miatt lemond pártelnöki tisztségéről.



A választásokon abszolút többséget szerzett a száműzetésben élő korábbi thaiföldi kormányfő, Thakszin Sinavatra húga, Jinglak Sinavatra által vezetett ellenzéki Pheu Thai párt.



A 44 éves, férjezett, egygyermekes, dekoratív üzletasszony szinte teljesen tapasztalatlan a politikában. Ennek ellenére bátyja és sógora (Szomcsai Vongszavat) után Thaiföld harmadik miniszterelnöke lehet a Sinavatra családból, egyszersmind a 66 milliós délkelet-ázsiai ország első női kormányfője. A pártvezető amnesztiát ígért a kampányban, a kormánypárt szerint azért, hogy megágyazzon Thakszin Sinavatra visszatérésének. A volt kormányfő viszont hétfőn Dubajból azt üzente: nem akar újra miniszterelnök lenni, inkább nyugdíjba vonul.



(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.