A Hullámok nyerte el a díjat

Alberto Morais spanyol rendező Hullámok című filmje kapta meg szombaton a 33. moszkvai filmfesztivál fődíját.

MNO
2011. 07. 02. 17:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol polgárháború emlékeit felidéző film alkotójának a zsűri elnöke, Geraldine Chaplin adta át az Arany Szent György-díjat. A legjobb rendezés díját Vong Csing-po hongkongi rendező vehette át Bosszú: egy szerelmi történet című filmjéért.

A zsűri különdíját Szergej Loban orosz rendező érdemelte ki Sapito-show című alkotásáért. A lengyel Urszula Grabowskáé lett a legjobb színésznőnek járó kitüntetés a honfitársa, Feliks Falk által rendezett Joanna című műben nyújtott alakításáért, míg a legjobb férfi színésznek a spanyol Carlos Álvarez-Novoát választotta a nemzetközi zsűri a fődíjas Hullámok című filmben eljátszott szerepéért.

A fesztivál versenyprogramjában szerepelt Elek Judit Visszatérés című alkotása is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.