A jégveremben „támadt fel” a halott ember

Halálra rémítette egy halottaskamra személyzetét egy halottnak hitt férfi a Dél-afrikai Köztársaságban azzal, hogy „feltámadt”, és üvöltözve követelte, hogy engedjék ki a jégveremből.

MNO
2011. 07. 25. 18:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétfős személyzet hanyatt-homlok elrohant, mert azt hitte, kísértettel van dolga. Az eset egy kisvárosban, Libodében történt. Az ötvenéves férfit nem nyilvánították hivatalosan halottnak, csupán családja vélte annak. A família temetkezési vállalkozót hívott, aki azután rutinosan tette a dolgát: elszállította a tetszhalottat hűtőrendszerrel felszerelt halottasházba. A férfi csaknem egy napig fagyoskodott benne, bár az idő nagy részét eszméletlenül töltötte.

A futásnak eredt alkalmazottak egy idő után megálltak, és értesítették a hatóságot, a „kísértetért” pedig mentőautó ment. Sizwe Kupelo, a dél-afrikai közegészségügyi hatóság szóvivője az eset után nyomatékkal hangsúlyozta, hogy a lakosság nem nyilváníthat senkit halottnak, arra csakis orvosnak, mentőnek, rendőrnek van joga – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap a Sapa dél-afrikai hírügynökségre hivatkozva.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.