A kamera előtt vallott a politikus, majd visszatért ketrecébe

A Mubarak-rendszer gyorsabb és átláthatóbb felszámolását követelő tüntetők nyomására élő televíziós adásban mutattak be részleteket egy volt miniszter korrupciós tárgyalásáról hétfőn Egyiptomban.

MNO
2011. 07. 18. 17:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anasz el-Fekki volt tájékoztatási minisztert üzérkedéssel és közpénzek elpazarlásával vádolják. A képernyőn élőben mutatták megjelenését a bíró előtt, és azt a válaszát, hogy szerinte nem igazak az ellene felhozott vádak. A politikus ezután visszatért abba a ketrecbe, amelyet a vádlottak számára állítottak fel a bíróságon.

A Mubarak-rendszert megdöntő megmozdulások egyik fő kiváltó oka a mindent átható korrupció volt, ami feldühítette a tömegeket. A felelősök bíróság elé állítása az új rendszer szavahihetőségének a próbája. Július 8-a óta ismét tüntetők foglalták el Kairó központjában a híressé vált Tahrir teret, és mélyebb, gyorsabb reformokat követelnek. Az országot irányító katonaságot lassúsággal vádolják, és azt is a szemükre vetik, hogy nem látható át az igazságszolgáltatás működése. Hoszni Mubarak volt elnök pere augusztus 3-ra van kitűzve, de az ügyvédje azt állítja, hogy az államfő súlyos beteg, kómában van. Kórházi források ezt tagadták.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.