A kommandósok elnézést kértek a „csikágói” akcióért

Elnézést kért a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) azoktól a vétlen lakóktól, akikre a szerda hajnali szekszárdi kommandós akció során rátörték az ajtót – közölte a megyei főkapitány pénteken a városban.

MNO
2011. 07. 22. 10:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soczó László, aki a Tolna megyei cigány vezetők előtt ismertette az akciót, hozzátette: a főkapitányság még pénteken megtéríti az épületben esett kárt. A TMRFK és a Terrorelhárító Központ rendőrei szerdán a „Csikágóként” ismert városrészben vettek őrizetbe hét férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy nőket közvetítettek és prostitúcióra kényszerítettek Németországban. A kommandósok a Kövendi Sándor utcai akció keretében az egyik gyanúsított szomszédjára is rátörték az ajtót; két vétlen lakót kihurcoltak a házból, letérdeltették őket és fegyvert fogtak rájuk.

Soczó László ezzel kapcsolatban leszögezte: nem rossz helyre mentek be a rendőrök, de a házban a korábban egy légterű lakást fallal választották ketté, amiről nekik nem volt tudomásuk. „A szervezett bűnözői csoport a cigányoknak is sok szenvedést és kárt okozott, hiszen roma lányokat is erőszakkal kényszerített prostitúcióra” – jegyezte meg a főkapitány. Sárközi János József, a Tolna Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, aki a főkapitányság és a kisebbségi önkormányzat együttműködésének keretében tartózkodott az akció helyszínén, kijelentette: nem tapasztalt cigányellenességet, „a rendőrség szakszerűen, precízen tette a dolgát”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.