A magyar feldolgozóipar dinamikus növekedést mutat

A magyar feldolgozóipar teljesített a legjobban a régióban: a beszerzési menedzserindex (BMI) Magyarországon dinamikus növekedést, míg Cseh- és Lengyelországban csökkenést mutatott júniusban.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/794407" target="_blank"><strong>• Folyamatos bővülés és növekedés</strong></a>

MNO
2011. 07. 01. 10:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csehországban a májusi 55,9-ről 55,1 pontra csökkent a BMI, és bár 20 hónapja tartja az 50 pont feletti szintet, a júniusi eredmény 2010 februárja óta a legalacsonyabb érték. A feldolgozóipar növekedése Csehországban tovább lassult az év hatodik hónapjában, és teljesítménye másfél éves mélypontra esett.

Lengyelországban a májusi 52,6 pontról 51,24 pontra csökkent a BMI, amely szintén negatív rekord, 2010 eleje óta a legalacsonyabb érték.

Magyarországon ezzel szemben az előző havinál 2 százalékponttal magasabb, 54,4 volt a BMI értéke júniusban, a korábbi júniusokkal és az elmúlt hónapokkal összevetve az érték és a bővülés üteme átlag felettinek mondható – közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság pénteken. A jelentés szerint 2010 júliusa óta folyamatosan bővült a feldolgozóipar, és a növekedés üteme novembertől tartósan magas.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.