A magyar kormány 297 millióval támogatta a polgári beruházást

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át az amerikai Jabil Circuit raktározó és könnyűipari műszergyártó üzemcsarnokát pénteken Polgáron, a város ipari parkjában. Az üzemmel a cég tiszaújvárosi és ukrajnai gyárait fogják kiszolgálni.

MNO
2011. 07. 15. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető hangsúlyozta: a 4500 négyzetméteres, 35 embernek munkát adó, 612 millió forintból megvalósult beruházás költségeihez a magyar kormány a Regionális Operatív Program forrásaiból 297 milliós támogatást nyújtott. Hozzátette: a kormány elkötelezett az olyan beruházások támogatásában, amelyek munkahelyeket teremtenek és csökkentik az elvándorlást a magyar vidékről. Fazekas Sándor az amerikai cégről szólva elmondta: a Jabil Circuit 22 országban 59 gyáregységet üzemeltet és több mint 110 ezer dolgozónak ad munkát világszerte.

Magyarországon a cég Tiszaújvárosban van jelen, és a régió egyik vezető gazdasági szereplőjeként csaknem nyolcezer munkavállalónak és családjaiknak nyújt megélhetést. A Jabil tiszaújvárosi sikere egyúttal Észak-Magyarország sikere is, hiszen tevékenységével a hazai GDP és export jelentős hányadát adja. A Jabil Tiszaújváros 776 milliárdos bevételével 2010-ben a nemzetközi vállalatcsoport teljes bevételének jelentős részét, az európainak pedig a felét állította elő – mondta a miniszter.

Tóth József (MSZP), Polgár polgármestere közölte: az önkormányzat tárgyalásokat folytat a Jabil vezetőivel, hogy a városi szakképző intézet oktatásába beépítsék a vállalat speciális igényeit, hogy helyben tudjanak szakembergárdát kiképezni a cégnek. Mint mondta, Polgár a régió összes nagyvárosával és a fővárossal is közvetlen autópálya-összeköttetésben van, és közel van az ukrán határ is, logisztikailag tehát a Polgári Ipari Park ideális megoldás a cégnek.

Székely Ádám, az ipari parkot üzemeltető Polgár-Invest Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta: az ipari parkba korábban már három nagy cég, a Volvo, a Gyermelyi és a Renault kamionokat forgalmazó Delta Truck is betelepült, mintegy száz munkahelyet teremtve.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.