A magyar kormány is gyászolja Soós Kálmánt

A magyar kormány megrendüléssel értesült dr. Soós Kálmán, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektorának haláláról. <br />

MNO
2011. 07. 06. 13:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soós Kálmán áldozatos munkájával sokat tett a kárpátaljai magyar nyelvű felsőoktatás és tudományosság megteremtésében és mindenekelőtt a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola létrehozásában – olvasható Semjén Zsolt közleményében.

Halálával nagy veszteség érte a kárpátaljai magyarságot. Az intézmény rektoraként a kezdetektől fogva elszántan kiállt a főiskoláért, a magyar diákokért, a magyar nyelvű felsőoktatásért, fáradságot nem ismerve küzdött azért, hogy a magyarság jövője szempontjából kulcsfontosságú felsőoktatási intézmény fennmaradjon és színvonalas képzést biztosítson.

Tanárként, emberként példamutató szorgalommal és példaértékű lelkesedéssel tevékenykedett a helyi magyar kulturális jelenlét megerősítéséért – különösen a fiatalok körében –, mindig nagy figyelmet fordítva a felnövekvő nemzedék magyarságtudatának fejlesztésére. Soós Kálmán munkássága, tudományos és közéleti szerepvállalása méltán állítható követendő példaként mind a kárpátaljai magyarság, mind az egész magyar nemzet elé. Soós Kálmánt súlyos betegség után, 49 éves korában érte utol a halál. Emlékét tisztelettel megőrizzük – zárul a miniszterelnök-helyettes közleménye.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.