A magyar–osztrák vállalkozói együttműködést erősítik

A határ menti osztrák és magyar gazdasági kezdeményezéseket gyűjtötte egy csokorba az az új kiadvány, amelyet kedden a Régiónet Aktív projekt keretében mutattak be a Fertő tavon tartott sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 07. 05. 15:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ETE Ausztria–Magyarország 2007–2013 uniós program révén megvalósuló projekt Burgenland, Győr-Moson-Sopron megye, Alsó-Ausztria, Kelet-Stájerország és Vas megye régiójára koncentrál, célja a határ menti gazdaság fejlesztése Ausztria és Magyarország között – mondta el az MTI-nek Kiss Sándor, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, a kiadvány egyik szerkesztője.

Elmondta, hogy a gazdasági együttműködés nem új keletű a térségben, hiszen a két ország régóta kiemelt gazdasági partnere egymásnak, de az uniós csatlakozás óta a regionális együttműködés különösen felértékelődött, szorosabbá vált.

A Régiónet Aktív projekt révén ma már a régió 13 kistérségének több mint kétszáz kis- és középvállalkozója rendszeresen találkozik, tapasztalatokat cserél egymással, a cél pedig az, hogy egyfajta hálózatként, napi kapcsolatban működjenek együtt egymással.

Az elmúlt években számos vállalkozás teremtett egymással gyümölcsöző kapcsolatot az építőipar, a faipar, a gépipar és az idegenforgalom területén, ezeket sorolja fel, foglalja gyűjteménybe a megjelent kétnyelvű kiadvány, amelyben a vállalkozások bemutatása mellett vállalkozókkal készített interjúk is helyet kaptak – fűzte hozzá a kamara főtitkára.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.