A Manchester ül a trónon

A Forbes magazin összeállítása szerint továbbra is az angol bajnok Manchester United a világ legértékesebb sportklubja.

MNO
2011. 07. 16. 8:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vörös Ördögöknek nagyjából 333 millió szurkolója van világszerte, és 1,86 milliárd dolláros értékkel vezetik az éves listát, amely rendszerint 50 csapatot tartalmaz. Érdekesség, hogy a világ jelenlegi legjobb együttesének tartott Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona csak a 26. helyet foglalja el a lajstromban.

A profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) mind a 32 gárdája megtalálható a listán, és a legjobb tízben is 6 NFL-es klub van. A tíz között egyetlen egyesület van, amely nem amerikaifutball- vagy labdarúgó-bajnokságban szerepel, ez pedig a New York Yankees baseballcsapata. Az autósportból a Ferrari áll a legelőkelőbb helyen (13.), míg kosárlabdából a New York Knicks (47.).

A világ 10 legértékesebb sportklubja a Forbes szerint:

1. Manchester United (Premier League)
2. Dallas Cowboys (NFL)
3. New York Yankees (MLB)
4. Washington Redskins (NFL)
5. Real Madrid (Primera División)
6. New England Patriots (NFL)
7. Arsenal (Premier League)
8. New York Giants (NFL)
9. Houston Texans (NFL)
10. New York Jets (NFL)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.