A mélyben rekedtek

Huszonnyolc bányász rekedt a föld alatt a kelet-kínai Santung (Shandong) tartományban, miután egy műszaki berendezés 255 méter mélyen kigyulladt – közölték helyi illetékesek csütörtökön.

MNO
2011. 07. 07. 5:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baleset még helyi idő szerint szerdán az esti órákban történt, amikor 91 bányász dolgozott a mélyben. Csütörtökön reggel fél nyolcig 63 embert sikerült a felszínre hozni. A mentés tovább folyik, a szakemberek kutatják a tűz okát. A szakértői csoport élén a helyszínen tartózkodik az országos munkavédelmi hivatal vezetője, valamint több tartományi illetékes mellett Santung párttitkára.

A Hszinhua hírügynökség jelentése szerint a Caocsuang Fangbej (Zaozhuang Fangbei) bányavállalat engedélyeivel és a bánya műszaki körülményeivel hivatalosan minden rendben van, a szénbánya kapacitása évi 150 ezer tonna.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.