A PSZÁF nem kap pénzt, hanem befizet

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) kedden közleményben cáfolta és félrevezetőnek minősítette azt a több internetes portálon előző nap megjelent információt, miszerint az idei költségvetési hiányt növelő 12 milliárd forint zömét a PSZÁF kapja.

MNO
2011. 07. 05. 14:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezzel szemben a PSZÁF semmilyen pénzt, támogatást nem kapott a központi költségvetéstől – szögezi le a felügyelet közleménye. Működéséhez a PSZÁF központi költségvetési támogatást nem vesz igénybe, a felügyelt intézmények által befizetett felügyeleti díjbevételből gazdálkodik – hangsúlyozza.

Az elmúlt évek gazdálkodása során képződött 8,2 milliárd forint kötelezettségvállalással nem terhelt maradvány a PSZÁF Magyar Államkincstárnál vezetett számláján rendelkezésre áll. Ebből az összegből kell a felügyeletnek várhatóan több mint 7,2 milliárd forintos befizetést teljesítenie ebben az évben a központi költségvetés javára. A PSZÁF 2010-ben is befizetett a költségvetésbe, akkor 5,5 milliárd forintot.

A felügyelet közleményével egyértelművé teszi, hogy a 1216/2011 (VI. 28.) számú kormányhatározat arról szól, hogy engedélyezik a maradvány felhasználását, amiből a PSZÁF teljesíteni tudja befizetési kötelezettségét. A PSZÁF tehát befizet, és nem 8,2 milliárdot kap a költségvetésből – tisztázza keddi közleményében a felügyelet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.