A szlovákok ellenzik a görögök megsegítését

A szlovákok kétharmada szerint Szlovákiának nem szabadna pénzügyi támogatást nyújtania Görögországnak vagy csatlakoznia az euróövezet állandó válságkezelő rendszeréhez, a 2013-tól működő Európai Stabilitási Mechanizmushoz (ESM) – egy hétfőn ismertetett felmérés szerint.

MNO
2011. 07. 04. 16:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az euróövezeti pénzügyminiszterek szombaton adtak zöld utat a Görögországnak szánt 110 milliárd eurós mentőcsomag következő, ötödik részlete folyósításának. Előkészületben áll Görögországnak egy újabb mentőcsomag is, amelynek a részleteit várhatóan szeptember közepére dolgozzák ki.

Szlovákia, amely az euróövezet második legszegényebb tagja, a Görögországnak szánt első mentőövhöz nem járult hozzá, és folyik a vita arról, hogy részt vegyen-e a második mentőcsomagban.

A közvélemény és a kormánykoalíció kisebbik pártja ellenzi, hogy Szlovákia pénzügyileg járuljon hozzá a mentőövhöz. A Focus szlovák közvélemény-kutató felmérése szerint a megkérdezettek 77 százaléka szerint Szlovákiának nem szabad pénzügyi támogatást nyújtania a gazdagabb övezetbeli országnak.

A Hospodarské Noviny című gazdasági lapban megjelent felmérésből kitűnt az is, hogy a választ adók 68 százaléka ellenzi Szlovákia csatlakozását az ESM-krízisalaphoz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.