A szocialisták még a bizottság összehívásával is trükköztek + Képriport

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke szerint a testület „idő előtti összehívása” azt a célt szolgálta, hogy egy büntetőügyet politikai ügyként tüntessenek fel. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/794963"><strong>• Nevetséges vádak? – 2089-ig titkos a jegyzőkönyv</strong></a>

MNO
2011. 07. 04. 10:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bizottságot vasárnap Vadai Ágnes, a testület szocialista elnöke hívta össze azzal a céllal, hogy választ kérjen a nemzetbiztonsági szakszolgálatok volt vezetői és az egykori titokminiszter őrizetbe vételével összefüggő kérdésekre.

Gulyás Gergely, a bizottság hétfői zárt ülését követően újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: az ügyészség nem adott részletes tájékoztatást a Gyurcsány-kormány időszakáig visszanyúló ügyről, hiszen azzal a nyomozás érdekeit veszélyeztetné. Mint mondta, az ügy alapjáról kapott tájékoztatás értelmében „megalapozottnak tűnt a gyanú”.

A Budapesti Katonai Ügyészség kedd este gyanúsítottként hallgatta ki Galambos Lajost. A polgári elhárítás kémkedéssel gyanúsított volt vezetőjét pénteken házi őrizetbe helyezte a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa. Aznap Szilvásy Györgynél tartottak házkutatást, majd a volt titokminisztert is kihallgatták és őrizetbe vették. Szombaton gyanúsítottként hallgatták ki, majd szintén őrizetbe vették Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatóját.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.