A szocialisták „viszik a politikai show-t”

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint, ha a kormányoldal nem tartja a kapcsolatot az emberekkel, nem „működteti” holdudvarát, veszélyben lehet a következő választási siker; emellett arra van szükség, hogy a Fidesz megőrizze hitelességét. Kósa Lajos erről vasárnap a Fidesz XXIV. kongresszusán beszélt.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/794767"><strong>• Egyre többen figyelnek fel az újszerű receptre </strong></a><br /><a href="http://mno.hu/portal/794766"><strong>• Helyenként divat „lealázni” Magyarországot</strong></a><br /> <a href="http://mno.hu/portal/794762"><strong>• Megkezdődött a tisztújítás</strong></a><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/794754" target="_blank"><br /></a><a href="http://mno.hu/portal/794760">• A nagy része még hátravan + Videó</a><a href="http://www.mno.hu/portal/794754" target="_blank"><br />• Kövér László embert próbálónak nevezte az elmúlt két évet</a></strong>

MNO
2011. 07. 03. 10:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint kifejtette: a Fidesz 2002-ben egy sikeres négyéves kormányzást követően veszítette el a választást, mégpedig nagymértékben azért, mert nem fordított elég figyelmet arra, hogy figyeljen az emberekre, tartsa velük a kapcsolatot. Ha a Fidesz nem „működteti” holdudvarát, akkor akármilyen eredményei is vannak a kormánypártnak, akármilyen romokban is van az ellenzék, veszélyben lehet a választási siker – hangsúlyozta Kósa Lajos. Közvélemény-kutatásokra hivatkozva ugyanakkor kijelentette: a Fidesz–KDNP most vasárnap is megnyerné a választásokat, mégpedig hasonló fölénnyel, mint tavaly. „Minden szempontból arra kell készülnünk, hogy a következő választásokat is meg kell, hogy nyerjük” – emelte ki.

Véleménye szerint a sikerhez emellett arra van szükség, hogy a Fidesz megőrizze a hitelességét, ami „néha kellemetlen következményekkel is jár”. Debrecen polgármestere példaként azt mondta, ha a rendvédelmi dolgozók nem kaphatnak korkedvezményes nyugdíjat, akkor ugyanez legyen érvényes az önkormányzati vezetőkre is. Egy másik példát idézve úgy fogalmazott: „könnyű volt mondani”, hogy kisebb parlament kell, de az erről való szavazáskor meg kellett nyomniuk a gombot azoknak a képviselőknek is, „akik pontosan tudták, hogy soha az életben többet képviselők nem lesznek”. Így azonban „azt tudtuk mondani a választóknak, hogy nézzétek meg, mi sem vagyunk kivételek” – jegyezte meg. Kijelentette: „ha magunkon nem értelmezzük a saját magunk által felállított erkölcsi szabályt és mércét, a mutatvány meg fog borulni”.

Kósa Lajos kitért az új választójogi rendszerre is, amelynek – szerinte – olyan szisztémának kell lennie, amelyben átláthatóak a kampányszabályok. Közmédiumokban lehessen hirdetni, s ezt egy központi kvóta alapján osztanák el – példázta, hozzátéve, hogy az új párttörvényben is az átláthatóságra lesz szükség. Szavai szerint „a politikai munkamegosztás” ma úgy néz ki, hogy a Fidesz–KDNP kormányoz és foglalkozik az ország dolgaival, a szocialisták pedig „viszik a politikai show-t”. „Nem rossz, szerintem ezzel megbékélhetünk” – tette hozzá. Az országos elnökség kongresszusi beszámolójában az ügyvezető alelnök arról tájékoztatott, hogy ma a Fidesznek 40 320 tagja van, „ők igazolt, élő, tagdíjat fizető, valós emberek”. Az alapszervezetek száma 1188. A Fidesz hitvallásaként azt fogalmazta meg, hogy „ebben az országban szeretnénk boldogulni”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.