A tanúvallomásokat már nem adja a tévé

Felfüggesztette a tévéközvetítést a tanúmeghallgatások idejére szerdán a bíró a volt ukrán kormányfő, Julija Timosenko kijevi perében.

MNO
2011. 07. 06. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíró az ügyész kérésére döntött így. A vád szerint ugyanis, amennyiben folytatódna az adás, akkor a még meg nem hallgatott tanúk értesülnének az ott elhangzottakról. Az élő adást a tanúk meghallgatását követően folytatják. Timosenkót többek között azzal vádolják, hogy hivatali hatalmával visszaélve, 2009-ben Ukrajna számára előnytelen gázszállítási szerződéseket kötött Oroszországgal, illetve kormányfőként utasítást adott a kiotói (szén-dioxid-kibocsátási) kvóták eladásából származó összeg egy részének nem rendeltetésszerű felhasználására. Az így okozott kárt mintegy 200 millió dollárra becsülik.

A per a múlt héten szerdán kezdődött. Timosenko cáfolja az ellene felhozott vádakat, és politikai indítékúnak tartja az ellene indított eljárást. Amennyiben bűnösnek találják, héttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.