A torony soron kívül megkaphatja az engedélyt

Soron kívül intézkedik az újbudai jegyző abban a két engedélyezési eljárásban, amelyet a szervezők a Sziget fesztivál megrendezésével kapcsolatban indítottak.

MNO
2011. 07. 20. 18:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horti István, a XI. kerület jegyzője szerdán közölte MTI-vel, hogy a fesztivál 30 méter magas, kilátóként is funkcionáló tornyának felállítását építési engedélyhez kötötte a fővárosi kormányhivatal. Az építési engedélyt csak a tervdokumentáció elfogadása után adhatja ki Újbuda hivatala. A rendezvény megtartásához szükséges engedélyek kiadásához a szakhatóságok hiánypótlásra szólították fel a szervezőket – tette hozzá a jegyző.

A Magyar Nemzet hétfői számában írt arról, hogy bár a Sziget fesztivál a szervezők szerint minden előírásnak megfelel, a rendezvény és ennek részeként egy körülbelül 30 méteres torony még nem kapott hatósági engedélyt. A Sziget ügyében az elmúlt csaknem két évtized gyakorlatával szemben az idén azért nem Óbuda-Békásmegyer hatósági vezetője jár el, mert a kerület érintettségre hivatkozva a fővárosi kormányhivatalt kérte egy másik eljáró hatóság kijelölésére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.