A város, ahol több a jármű, mint a lakos

A spanyolországi Kasztília-La Mancha tartományhoz tartozó Cuenca provinciában van egy 8 ezer lelkes kisváros, ahol már több a jármű, mint a lakos.

2011. 07. 02. 12:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Quintanar del Rey polgármestere, Martín Cebrián elmondta a konzervatív ABC tudósítójának, hogy jelenleg hivatalosan 7984 lakosa van a településnek, és mintegy 7500 személygépkocsit tartanak nyilván. Ehhez kell még hozzászámolni a motorkerékpárokat és a traktorokat, így jön ki a meglepő és csaknem tízezres szám, de még mindig a motoros kerékpárok nélkül.

De Quintanar del Rey még csak a harmadik ilyen település a megye székhelyén, Cuencán és Tarancónon kívül. A térségi gazdaság három motorja a bortermelés, a gombatermesztés és az építőipar, a nagyszámú járműnek pedig az a magyarázata, hogy Valencia és Albacete forgalmi csomópontjának középpontjában fekszik. A spanyol közlekedési főigazgatóság (DGT) 2009-es adatai szerint a megyeszékhelyen, Cuencában 156 414 járműről tudnak, amelyek között vannak kamionok, kisebb haszongépjárművek, autóbuszok, személygépkocsik, motorkerékpárok és traktorok. Csak a tények kedvéért mondjuk, hogy Cuenca lakossága 55 866 fő volt a 2009-es adatok szerint.

(ABC)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.