A világ legnagyobb uránkészletére bukkanhattak

Az előzetes becslések alapján a világ legnagyobb, de legalábbis egyik legnagyobb uránkészletét rejtheti a föld India déli részén, Andhra-Pradesh állam egyik most feltárt uránbányája körül.

MNO
2011. 07. 19. 18:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tumalapalli bánya az előzetes felmérések szerint legalább 49 ezer tonna uránt rejt, de lehetséges, hogy az uránmező ennek háromszorosa, akár 150 ezer tonna kitermelését is lehetővé teszi – jelentette az indiai sajtó.

Indiában a nukleáris energia jelenleg a teljes energiafogyasztásnak mindössze 3 százalékát adja, de 2050-ig ennek arányát 25 százalékra akarják emelni. Jelenleg az országban 20 atomreaktor működik, amelyekhez külföldről – Franciaországból és Kazahsztánból – vásárolnak uránt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.