A világ tetejére ütötte magát a szerb ász + Képek

Elsőként a második helyen kiemelt Novak Djokovic jutott be a férfi egyes fináléjába az angol nyílt teniszbajnokságon, Wimbledonban, miután a pénteki elődöntőben négy szettben jobbnak bizonyult a francia Jo-Wilfried Tsongánál.

MNO
2011. 07. 01. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerb játékos sikere egyben azt is jelenti, hogy hétfőtől – pályafutása során először – ő vezeti majd a világranglistát. Az idén bombaformában szereplő játékos eddig összesen 48 mérkőzést játszott 2011-ben, s mindössze egyszer kapott ki.



Az első játszma szoros csatában dőlt el Djokovic javára, aki a másodikban sokkal magabiztosabban jutott 2–0-s előnyhöz. A harmadik felvonásban – egy végletekig kiélezett rövidítés után – Tsonga még szépített, de a negyedik szett ismét a szerbé lett, aki ezzel karrierje során először szerepelhet a döntőben a londoni füvespályás Grand Slam-tornán.





A vasárnapi fináléban az első helyen kiemelt, címvédő spanyol Rafael Nadal – a jelenlegi világelső – és a negyedikként rangsorolt brit Andy Murray párharcának továbbjutója lesz Djokovic ellenfele.





(Fotók: Reuters)

Eredmény, elődöntő: férfi egyes:

Djokovic (szerb, 2.)–Tsonga (francia, 12.) 7:6 (7–4), 6:2, 6:7 (9–11), 6:3

később: Nadal (spanyol, 1.)–Murray (brit, 4.)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.