A világűrből is olvasható lesz a neve

Az űrnek ír egy arab úr, pontosabban írat: akkora betűkből mintáztatja meg nevét, hogy az a világűrből is olvasható lesz.

MNO
2011. 07. 22. 5:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A betűvetők megbízóját Hamad bin Hamdán Ál Nahjánnak hívják, aki az arab emírségek dúsgazdag sejkje. Nevének csupán első tagját kell jó mélyen a homokba vájni, de a munkásoknak így is gigászi a feladatuk.

A HAMAD csupa 800 méter magas nagybetűvel lesz leírva. Az ötbetűs név azután több mint 3 kilométer hosszú lesz. „Papírként” egy sziget szolgál, amelyre Hamad azt írat, amit csak akar, mivel az övé.

A 63 éves sejk szeret nagy lábon élni. Kétszáz autója van, amelyeknek hatalmas piramisgarázst építtetett. A teljesebb képhez hozzátartozik, hogy Hamad jótékony célokra is mélyen a zsebébe nyúl – jegyezte meg a Yahoo! amerikai hírportál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.