Aczél Endre: A betelepült gonosz

MNO
2011. 07. 16. 8:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aczél Endre: Petraeus amerikai tábornok azzal a biztos tudattal hagyja ott afganisztáni állomáshelyét és veszi át a CIA igazgatói székét, hogy az afgán háború a „nagy szomszéd”, Pakisztán erőteljes támogatása nélkül nem nyerhető meg. Bizarr szituációval nézünk szembe. Dacára az amerikai és pakisztáni tábornoki kar, valamint a CIA és az iszlámábádi ISI (Összhaderőnemi Felderítő Szolgálat) közötti több mint intim jó viszonynak, az Obama-kormány annak a bizonyos „erőteljes támogatásnak” az elmaradása miatt kénytelen volt a végső eszközhöz folyamodni: megzsarolta a pakisztániakat. A nekik szokás szerint „járó” évi kétmilliárdos katonai támogatásból lecsípett 800 milliót, ami, ha azt tekintjük, hogy valamilyen részben tábornoki zsebekben, plusz a pakisztáni állami költségvetés (polgári) fejezeteiben landolt eddig, súlyos érvágásnak tekinthető.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszabadság, 2011. július 16.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.