Aláírásokat gyűjtenek a szövetségi kapitány ellen

Aláírásgyűjtésbe kezdtek Argentínában, hogy távozásra bírják Sergio „Checho” Batistát, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát.

MNO
2011. 07. 19. 7:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az együttes a hazai rendezésű Copa Americán a negyeddöntőben búcsúzott, miután tizenegyespárbajban alulmaradt az uruguayi alakulattal szemben. A voksokat a „Chauchecho” elnevezésű honlapon gyűjtik, és már az első óra alatt közel ezren szavaztak arra, hogy a szakvezetőnek mennie kell. A szervezők abban bíznak, hogy rövid időn belül százezren követelik majd Batista menesztését.

A honlapon véleményt is lehet mondani a kapitányról, és a megjegyzések, hozzászólások nem kímélik sem az edzőt, sem Julio Grondonát, a szövetség elnökét, aki továbbra is bízik a trénerben.

„Chau Checho, vagyis viszlát Checho, Grondona majd elkísér utadon” – írta az egyik hozzászóló. Az argentin szurkolóknak elegük van az úgynevezett „86-osokból”, azaz a negyedszázada Mexikóban világbajnokságot nyert csapat játékosaiból. A korábbi kapitány, Diego Maradona és az őt váltó „Checho” Batista is tagja volt az aranyérmes együttesnek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.