Albert herceg igent mondott + Képek

II. Albert herceg, Monaco uralkodója pénteken feleségül vette Charlene Wittstock dél-afrikai volt olimpiai úszóbajnoknőt, aki így Monaco hercegnője lett.

MNO
2011. 07. 01. 16:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgári esküvőt a hercegi palota tróntermében tartották. A szertartás Philippe Narmino, a monacói államtanács elnöke vezetésével zajlott, mintegy 80 résztvevő – rokonok és állami méltóságok – jelenlétében. A 33 éves Charlene ésv az 53 éves Albert herceg többször is egymásra mosolygott, majd Philippe Narmino kérdésére kimondták az igent, először Charlene, majd Albert.





(Fotók: Reuters)

A hitvese mellett ülő herceg ezután megcsókolta a hercegnő jobb kezét. Wittstock kék selyem zakót viselt nadrággal, amelyet a Chanel divatház tervezett a polgári esküvőre. A hercegi pár egy speciálisan az alkalomra készített Montblanc aranytollal írta alá az esküvői anyakönyvet, majd a teremben összegyűlt rokonok – köztük Albert herceg testvérei, Caroline és Stéphanie hercegnő, valamint a megjelent magas rangú állami méltóságok – szeme láttára csókot váltott. A palota előtti téren monacóiak ezrei gyűltek össze, hogy egy pillantást vethessenek az ifjú párra, tapsolva, dél-afrikai és monacói zászlókat lengetve. Az egyházi esküvőt szombaton tartják a hercegi palota díszudvarában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.