Alig tudták megfékezni a támadó kengurut

Borsspray-vel fékeztek meg rendőrök egy kengurut, aki rátámadt egy 94 éves asszonyra Ausztrália keleti részén, Queensland államban – közölték hivatalos forrásból.

MNO
2011. 07. 26. 9:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eset helyi idő szerint vasárnap délután történt Charleville közelében. A helyi rendőrfőnök, Stephen Perkins őrmester elmondta, a néni éppen teregetett a háza udvarán, amikor a kenguru megtámadta. Az asszony egy seprűvel megpróbálta magától távol tartani az állatot, de az fellökte. A néni négykézláb valahogyan bejutott a házba, és a fia kihívta a rendőrséget. Mindkét kiérkező járőr kénytelen volt használni a borsspray-t, mert a kenguru mindkettejüket megtámadta. A vadőrök nem sokkal később befogták az erszényest.

Az idős asszony karcolásokkal és horzsolásokkal megúszta a kalandot, de megfigyelésre bent tartották a kórházban. Állítólag nagyon ritkán fordul elő, hogy kenguru emberre támad.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.