Andrassew Iván: Inkább az ördöggel

MNO
2011. 07. 13. 7:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mesterházynak van igaza: egy demokrata az ördöggel szövetkezhet a zsarnokság ellen, de a nácikkal nem. (Ezzel annyi szavazót veszítene az LMP is meg az MSZP is, mint amennyi arra lenne elég, hogy a Jobbikkal parolázva meg lehessen változtatni a rendszert.) Jó az irány, el kell kezdeni legalább puhatolózni, de még jobb lenne, ha a nép nem a választási kampányban tudná meg, hogy mire kérik a demokratikus erők a támogatást. Azok az erők, amelyek pillanatnyilag még kifelejtik a szervezkedés víziójából a megalázottak szakszervezeteit, a kisemmizettek civil szervezeteit és mozgalmait, a becsapott vállalkozókat, a megsértett egyházakat – sorolni se tudom, hogy még ki mindenkit. És itt kell csöndesen megjegyeznem, hogy a Jobbikkal ugyan nem lehet paktumozni, de nem minden Jobbikot választó síktahó náci.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszava, 2011. július 13.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.