Annyira átalakult az arcuk, hogy betiltották a reklámot

Túlzott retusálás miatt két kozmetikum hirdetését betiltotta Nagy-Britanniában szerdán a brit reklámfelügyeleti hatóság, az ASA.

MNO
2011. 07. 28. 7:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóság úgy találta, hogy félrevezetik a fogyasztókat a magazinokban megjelent fotók, amelyek egyikén Julia Roberts színésznő, a másikon pedig Christy Turlington modell szerepel. A digitálisan megszépített fényképeken egy Lancome (Teint Miracle) és egy Maybelline (The Eraser) alapozót reklámoznak a hírességek. Mindkét márka a L’Oreal kozmetikai vállalaté.

A felügyeleti szerv döntése értelmében a magazinreklámokat nem használhatják többé. A vizsgálatra egy politikusnő, Jo Swinson bejelentése nyomán került sor.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.