Arcfelismerő programot vett az internetes óriáscég

Megvásárolta az arcfelismerő szoftverfejlesztéséről ismert PittPatt vállalatot a Google internetes óriás, amely a közösségi hálón akar terjeszkedni új szolgáltatásával, a Google+ portállal.

MNO
2011. 07. 26. 10:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PittPatt – hivatalos nevén Pittsburgh Pattern Recognition – újdonságként szolgáló eljárással ismeri fel a formákat és a formák közötti különbségeket a képeken. „Úgy gondoljuk, kutatásaik és technológiájuk számos formában hasznára válhat felhasználóinknak, örülünk hogy velük dolgozhatunk” – fogalmazott a Google szóvivője.

A Google már eddig is nagy hangsúlyt fektetett a képi világra olyan szolgáltatásaival mint az Image Search, a YouTube, a Picasa és a Goggles – mutatott rá a a PittPatt. „Épp ezért természetes, hogy csatlakozunk hozzájuk, ezáltal szélesebb rétegek hasznosíthatják kutatásainkat és technológiánkat” – jegyezte meg a Carnegie Mellon Egyetem robotikai intézetében életre hívott vállakozás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.