Árva lett a hihetetlenül hosszú lábú baba

Szívroham következtében elhunyt Elliot Handler, a Mattel társalapítója és a Barbie baba tervezője – jelentette be a hét végén az amerikai játékgyár.

MNO
2011. 07. 24. 18:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Handlert 95 évesen érte a halál csütörtökön. „Mély fájdalommal értesültünk a Mattel-alapító Elliot Handler haláláról, aki a világ egyik legnépszerűbb játékát létrehozta” – tudatta a cég közleményében.

A céget 1945-ben alapította Elliot Handler és társa, Harold Matson. Barbie egy New York-i játékvásáron jelent meg először 1959-ben. Nevét Barbaráról, Elliot és Ruth Handler lányáról kapta. Két évvel később fia tiszteletére a házaspár megtervezte Ken babát, Barbie párját. Hihetetlenül hosszú lábával és fésülhető hajával Barbie forradalmat csinált a kislányok gyerekszobájában. A Mattel birodalom vezető termékeként stiliszták tucatjait ihlette meg, saját oldala is van a Facebook és a MySpace közösségi portálon.

A világ legnagyobb játékgyárának székhelye a kaliforniai Segundóban, Los Angelestől nyugatra található.

A Handler családból ma már csak Barbara él, fivére 1994-ben hunyt el agydaganatban, édesanyja, Ruth 2002-ben halt meg 85 éves korában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.