Az a feladata, hogy figyelje a világban zajló válságokat

Megkezdte működését az Európai Unió külügyi szolgálatán belül az a hivatal, amelynek feladata, hogy folyamatosan figyelemmel kísérje a világban zajló vagy alakuló válságokat, illetve azok kezelését.

MNO
2011. 07. 18. 13:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint Catherine Ashton, az EU-tagországok kül- és biztonságpolitikai főképviselője hétfői brüsszeli közleményében emlékeztetett, a központ feladata lesz, hogy háttértámogatást nyújtson a szolgálat munkájához és a politikai tevékenységhez, illetve továbbfejlessze a kapcsolatokat az EU-tagállamok megfelelő válságkezelő szerveivel és nemzetközi szervezetekkel.

Az uniós figyelőközpont új finanszírozási szükségletet nem jelent, működésének költségeit a jelenlegi források átcsoportosításával biztosították – hangoztatta Ashton. A hivatal az elmúlt hét végén kezdte meg működését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.