Az amerikaiak egyelőre messze vannak + Képek

A magyar női vízilabda-válogatott második csoportmérkőzésén kilenc góllal alulmaradt az Egyesült Államok címvédő együttesével szemben kedden, a sanghaji vizes világbajnokságon.

MNO
2011. 07. 19. 11:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredmény, A csoport, 2. forduló:
Egyesült Államok–Magyarország 16–7 (3–2, 4–2, 5–3, 4–0)

Akcióból, majd emberelőnyből is betaláltak az amerikaiak a meccs elején, az első negyed közepén büntetőből Szücs Gabriella szépített, majd Keszthelyi Rita ejtett kiválóan (2–2). Egy újabb emberelőnyét azonban még az első szünet előtt gólra váltotta a rivális (3–2). A második nyolc percben a háló helyett sokáig csak a kapufáig jutottak a csapatok, aztán a játékrész közepén 5 méteresből Keszthelyi egyenlített (3–3). Ötödik fórjukat elpuskázták, utána viszont az amerikaiak két szép centergólt is szereztek, a kettő között Szücs távoli bombája azonban erős is volt, és pontos is, viszont a világbajnok két hatalmas löketnek köszönhetően háromgólos előnnyel vonulhatott el a nagyszünetre (7–4).



Magyar szempontból hasonlóképpen rosszul indult a harmadik negyed is: ejtésből négyre nőtt a különbség, és bár Szücs villámgyorsan felelt, az ellenválasz sem késett (9–5). Tóth Ildikó húzásból csökkentett a differencián, de csak átmenetileg, mert a túloldalon egy átlövés, majd egy emberelőnyös támadás is célt ért (11–6). Fórból Bujka Barbara apasztott valamelyest a hátrányon, viszont a vb nagy esélyese büntetőből visszaállította a „jeles” különbséget (12–7).



A befejező negyedben már nem sikerült közelebb zárkózni, sőt az amerikaiak félgőzzel is újabb találatokat szereztek a szemmel láthatóan elkedvetlenedett magyarokkal szemben, végül 15-7-re győzött az Egyesült Államok gárdája.



(Fotók: Reuters)

A magyar csapat, amely nyitótalálkozóját 21–6-ra nyerte a kazahok ellen, csoportzáró meccsét a hollandokkal vívja csütörtökön, magyar idő szerint reggel 7:30 órától. A tét a csoport második helye, ehhez Merész András csapatának nyernie kell az amerikaiakkal döntetlenre végzett németalföldiek ellen. A négy csoportelső „helyből” a negyeddöntőbe jut, a csoportok másodikjai és harmadikjai keresztbe játszanak, s e párharcok győztesei kerülnek be a legjobb nyolc közé.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.