Az autógyár is kiveszi a részét az újjáépítésből

Segít a földrengés sújtotta Északkelet-Japán újjáépítésében a Toyota – jelentette be kedden Akio Toyoda, az autógyár elnöke.

MNO
2011. 07. 19. 19:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondta: hosszú távú programmal lendítik fel a Tóhoku régiót, munkahelyeket teremtenek és növelik a termelést. Még ebben az évben elkezdenek építeni egy új erőművet Taiwa településén, a kezdetben beruházott tőke nagyjából 2 milliárd jen lesz. (100 jen 241,28 forint.) Az erőműben 80-100 fő kap majd munkalehetőséget. Kanegaszaki településén pedig egy másik cégcsoport, a Kanto Auto Works gyárt majd kis hibridautókat.

A helyi termelés fellendítésére a Toyota a szükséges infrastruktúra 60-80 százalékát helyi cégektől fogja beszerezni – tudatta az autógyár. Hozzátették azt is: a Tóhoku régióban tovább fogják erősíteni a pozíciójukat azáltal, hogy 2012 júliusában három leányvállalatukat egyesítik majd. Az így létrejövő cégnek saját iskolája is lesz, így a végzett hallgatók számára szakmai gyakorlatot is tudnak majd biztosítani 2013 áprilisától.

A Toyota belföldi termelését nézve az autógyár számára a Tóhoku régió a Csubu és a Kjúsú régió után a harmadik legfontosabb.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.