Az egész országban „dolgoztak” a csalók

Szerte az országban száznál is több embert vert át hat sásdi csaló az elmúlt hónapokban.

MNO
2011. 07. 18. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vaktában telefonáltak, és mindenkinek mesés nyereményt ígértek, cserébe azt kérték, hogy diktáljanak be telefonkártya-aktiválási kódokat, vagy utaljanak pénzt egy hazai bankszámlára. Ötven sértett fizetett, átlagban 20 és 200 ezer forint között, de ketten annyira megszédültek az ajánlattól, hogy egyenként (!) csaknem egymillió forintot utaltak. A nyomozók szerint a sértetti kör ennél jóval nagyobb lehet, eddig nem mindenki tett ugyanis feljelentést.

A csalók a kiértékelt híváslistákon buktak meg, valamint azon, hogy hirtelen és látványosan költekeztek. A házkutatáson több SIM kártya és telefon került elő, pénz viszont nem, mert azt azonnal elköltötték. Az értelmi szerzők – három férfi – előzetes letartóztatásban vannak, két nő és egy férfi, akik a gyanú szerint a banki ügyletekben segédkeztek, még szabadlábon védekezhetnek, az összes gyanúsított feltáró jellegű beismerő vallomást tett. Az ügyben üzletszerűen elkövetett csalás miatt folytat büntetőeljárást a Komlói Rendőrkapitányság.

(police.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.