Az elnök gyújtotta meg a hárommilliárdos máglyát

A kenyai hatóságok öt tonna, csempészektől elkobozott elefántcsontot égettek el.

MNO
2011. 07. 21. 14:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közel két méter magas, 16 millió dollár (3 milliárd forint) értékű máglyát Mwai Kibaki elnök személyesen gyújtotta meg egy vadvédelmi oktatóközpontban szerdán. „A csempészett elefántagyarak megsemmisítésével meg akarjuk a világnak mutatni eltökéltségünket, hogy végzünk az illegális elefántcsont-kereskedelem minden formájával” – hangsúlyozta az államfő.

Iain Douglas-Hamilton, a Védd az Elefántokat nevű szervezet alapítója szerint az elefántcsont iránti kínai kereslet növekedése miatt tragikus módon elharapózott a tiltott vadászat az elmúlt két évben. Az orvvadászokon kívül az elefántokat élőhelyeik csökkenése is veszélyezteti. Afrikában az 1970-es években 1,3 millió elefánt élt, napjainkra csupán 500 ezer maradt. Kenyában első ízben 1989-ben égettek el elefántcsontot, hogy felhívják a figyelmet a vadorzók okozta pusztításra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.