Azt állította, hogy sokat repült már, mégis lezuhant

Ma röviddel nyolc óra után a tőketerebesi járásban található Magyarsas (Zemplínske Jastrabie) és Bodzásújlak (Novosad) között lezuhant egy kisrepülőgép. A 63 éves pilóta a helyszínen életét vesztette – adta hírül a Tvnoviny.sk portál.

MNO
2011. 07. 08. 10:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pilóta először vélhetőleg az elektromos vezetéknek, majd egy fának ütközött. Magyarsas polgármestere elmondta, a falu és a környékbeli települések áram nélkül maradtak.

A tőketerebesi járási igazgatóság tűzoltó- és mentőegységének tisztje, Ján Stropkai a TASR hírügynökségnek elmondta, hogy a repülő feltételezhetően nekiütközött a nyárfáknak, s fejjel lefelé zuhant le a földre. A 63 éves eperjesi pilóta a helyszínen életét vesztette.

A pilóta az Aero Slovakia cégtől bérelte a kisrepülőt, a társaságot lesújtotta a baleset híre. A cég tájékoztatása szerint a férfi nem volt az alkalmazottjuk, egy hivatásos pilóta volt, s azt állította, hogy sokat repült már.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

(bumm.sk)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.