Barca-kaland a Fehér Ház mögött

A biztonsági emberek kellemetlen élményben részesítették az Egyesült Államokban túrázó és szombaton a Manchester United ellen Washingtonban játszó katalán sztárcsapatot. Biztonsági okok miatt nem edzhettek a Fehér Ház mögötti parkban, mivel az érvényes terrorellenes rendelkezések értelmében tiltják a 10 főnél nagyobb létszámú csoportosulást.

2011. 07. 29. 14:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A történtekről két érintett, Xavi Hernández és Gerard Piqué számolt be sajtótájékoztatóján – utóbbi a tőle megszokott fülig érő mosollyal –, mivel „kissé” elkéstek az eseményről. Xavi megértően nyugtázta a rendőrségi magyarázatot: nem kocoghattunk a parkban 10-15 főnél többen. Megértettük, visszamentünk a szállodába, mert ilyenek a biztonsági előírások. Vagyis nem számított a rendőrök szemében az a tény, hogy a világ legjobb focicsapata látogatott el az Egyesült Államok fővárosába, a szabály, az szabály – fogalmazott a csapat esze.

Ezután már a csapat következő évi terveiről esett szó, és megnyugtatták az újságírókat, hogy Cesc nagyon is befér a csapatba, hiszen hosszú az új idény is, bármikor megsérülhet egy-egy társuk vagy sárga lapok miatt nem léphet pályára fontos mérkőzéseken. Különösen a középpályán van helyük az olyan játékosoknak, mint Fábregas. A szombati meccs kapcsán pedig leszögezték, hogy nagyon is komolyan fogják venni, akármennyire is barátságos – hivatalosan. „A BL-döntőben szerencsénk volt, mi győztünk, de nagyon elenyésző a két csapat közötti különbség” – mondta sportszerűen Piqué, a fiatal kora ellenére már klasszis söprögető. „Tehát akár ki is kaphatunk szombaton” – csigázta tovább a helyi nézők kíváncsiságát is az óriás termetű hátvéd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.