Batista mégis megtanul „repülni”

Bár csak hétfőn tartják az argentin labdarúgó szövetség (AFA) rendkívüli ülését, már legalább egy hete terjedt a szóbeszéd a szövetségi kapitány, Sergio „Chechu” Batista menesztéséről. Szombaton pedig meg is erősítették az ülés vezető témáját, új szövetségi kapitány után néznek. Egyelőre három név merült fel, Sebastián Sabelláé, és a jelenleg a paraguayi válogatott sikert sikerre halmozó szakvezetőjéé, Gerardo „Tata” Martinóé, és Carlos Bianchié.

2011. 07. 24. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Clarín is biztosra veszi, hogy nem Martino lesz az új kapitány, hanem inkább Sabella, az Estudiantes volt edzője, mert Julio Grondona, az AFA 32 éve mindenható vezetője választotta ki rokonszenv alapján. Bár Sabella az Egyesült Arab Emirátusokba repül hamarosan, mert nemrég írt alá szerződést az al-Dzsazírával, de Grondona tudomása szerint a szerződés nem tartalmaz olyan záradékot, amely megakadályozná az argentin kapitányságot. A Copa América vasárnapi döntőjére készülő Gerardo „Tata” Martino viszont rossz néven vette, hogy szóba hozták a kapitánysággal, és meg is üzente, hogy rossz ízű tréfa éppen most fölvetni ezt a kérdést – háborgott a paraguayiak argentin mestere.

A harmadik jelölt régi és sikeres motoros, a most 62 éves Carlos Bianchi – El Virrey, vagyis alkirály –, akit már háromszor választottak a világ legjobb klubedzőjének, 1993-ban, 2000-ben és 2003-ban. Még nem állt a válogatott élén, és fia, Mauro már jelezte, nem utasítana el egy ilyen tárgyú beszélgetést Grondonával. Egyúttal diplomatikusan közölte, hogy egyébként „úgy tudja, van tulajdonosa a posztnak”.

(lanacion.com.ar, pagina12.com.ar, clarin.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.