Bearanyozták ifjú búvárversenyzőink Miskolcot

Több napon át versengtek egymással a kontinens legjobbjai a 13. Junior Uszonyos- és Búvárúszó Európa-bajnokságon, amely jeles eseménynek Miskolc városa adott otthont az elmúlt héten. A magyar csapatot 8 leányzó és 10 fiú alkotta, akik kiemelkedő teljesítménnyel, összesen 10 érmet gyűjtöttek be a különféle uszodai versenyszámok során.

Kollár Krisztián
2011. 07. 18. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CMAS, a Búvár Világszövetség megbízásából a Magyar Búvár Szakszövetség által szervezett ifjúsági Európa-bajnokságon 17 ország 169 sportolója mérte össze erejét a miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszodában július 13-a és 17-e között.

Már az első, szerdai versenynap is jól indult búvárainknak: 100 méteres gyorsúszásban Senánszky Petra, a Debreceni Búvárklub versenyzője második helyezést ért el. Ugyanebben a számban Stier Lilla, a Kaposvári Adorján SE sportolója negyedikként „csapott” a célba. Ezt követően a fiúknál – szintén 100 méteres uszonyos gyorsúszásban – Dudás Dániel, a Kaposvári Cápák SE kiválósága junior világcsúccsal aranyérmet szerzett, Kosina Gergő (Debreceni Búvárklub) a dobogó alsó fokára állhatott fel. A 4x200 méteres váltóban a magyar lányok csapata – Senánszky Flóra, Senánszky Petra, Stier Lilla, Kanizsai Lilla – ezüstéremnek örülhetett.

Másnap Senánszky Petra 50 méter gyorson újabb ezüsttel gazdagította a magyar keretet, és új országos junior csúcsot úszott 00:22.50-es időeredménnyel. Dudás Dániel 00:20.28-as országos csúccsal Európa-bajnok lett. A csütörtöki nap további érdekessége volt, hogy Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadó és Szabó Brigitta, a Miskolci Sportiskola ügyvezető igazgatója emléktáblát avatott Olga Korenyevszkaja és Dudás Dániel, az új létesítményben először világcsúcsot elérő külföldi és magyar sportoló tiszteletére.

Az uszodai zárónap is hamar bearanyozódott: Senánszky Petra új junior, valamint felnőtt világcsúccsal (1:45.44) elsőként végzett a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban. Stier Lilla nem sokkal elmaradva tőle az előkelő második helyezést érte el. A fiúknál Kosina Gergő 1:40.00-es futamideje is aranyat ért, amely egyúttal új junior világcsúcs. Dudás Dániel pedig másodikként végzett ebben a számban.

A rangos kontinensviadalon a magyar csapat az uszodai számok során összesen 10 érmet szerzett, 4 aranyat, 5 ezüstöt és egy bronzot. Válogatottunk az érmek mellett számos rangos helyezést ért el, és országos, ifjúsági Európa- és világcsúcsot állított be.

(Forrás: MBSZ/CMAS)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.