Becsületesen harcolt, de elvérzett a Videoton a Bajnokok Ligájában + Képek

Heroikus küzdelemben, némi bírói szembeszélben, fordulatokban és gólokban is bővelkedő találkozón vérzett el a Videoton a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörében. Szabics Imréék hol idegesen, hol egyszerűbb eszközökkel igyekeztek tartani az otthon kiharcolt, kettő gólos előnyt. A Videoton mindazonáltal minden dicséretet megérdemel a küzdésért, s ha 2012-ben is bajnok lesz – története során másodszor – merészebb terveket szövögethet egy korai BL-kiesésnél.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/798466" target="_blank"><strong>• Előnyben a Videoton, de még hatalmasat kell küzdeni (percről percre) + Képriport </strong></a><br />

2011. 07. 20. 20:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Álmainkban sem gondoltuk volna egyrészt azt, hogy a Fehérvár BL-selejtezőjére eláll az eső, másrészt pedig azt, hogy egy félidő alatt három gólt rúg a Videoton, visszahozva a reményeket a múlt heti, klagenfurti 2 gólos vereség után. No, de ne menjünk a dolgok elébe, haladjunk sorba, hiszen rengeteg mindent történt a Bajnokok Ligája második fordulójának fehérvári visszavágómeccsén.



Először is: az eső elállt, és a kezdőrúgáskor hatalmas szivárvány kanyarodott a Sóstói Stadion fölé. Aztán elkezdett valami nem stimmelni. A macedón bíró (Sztavrev) a gyászüszenetet még megvárta, de az azonnal – a szurkolók által elkezdett magyar Himnuszt már nem várta végig, belefújt a sípjába. Épp a „balsorsnál” tartottak a szurkolók, amikor először helyzetbe került a hazai gárda. Az eseményszüret még nem is ekkor kezdődött igazán, hanem a 25. percben, amikor az osztrákok négyese, Dominic Pürcher kétszer is kezezett egymás után, második alkalommal a tizenhatosukon belül, amiért a szabályok szerint tizenegyes jár – kilencezer hazai szurkoló segített volna Sztavrevnak, de ő inkább a hallgató ezer osztrákra támaszkodott.



Két percre rá azonban jött a magyar vezetés, az addig halovány válogatott szűrő, Elek Ákos egy testcsellel elzavarta a fehér mezes védelmet, és a hosszú alsóba gurított (1-0). Szinte az ellentámadásból egyenlítettek az osztrákok, de nem akárhogyan. Egy lesgyanús indítás végén Hölzl hálóba tessékelte a labdát, ami után a lest ítélő partjelzőjéhez rohant a spori, és 3 egész percen át konzultáltak. A végén a gólt megadta, és kiosztott egy sárgát a reklamáló Alvesnek (1-1).



Ettől Sándor György lett ideges, kilépve a védők közül mellre (?) vett egy passzt, majd a rövidbe tette azt, újra előny és remény a Videotonnál (2-1, összesítésben már csak 2-3)!



A félidő hajrájára aztán benéztünk egy szögletet, ami miatt úgy tűnt, végleg elúszik a hajó (Feldhofer volt résen, 2-2), de a pihenő előtti másodpercekben Lipták érkezett középen egy beadásra, és újra már „csak” két gól kellett a továbbjutáshoz, 3-2.





Forduláskor a Sturm lehozta az addig egész aktív Szabicsot, tele volt jól megtermett osztrákokkal a fehér mezes együttes innentől. Az események sűrűsége közben csökkent, Sousa is cserélt – a védekező típusú Elek helyére a kreatív Polonkait dobta be, a középpályás Sándor helyett pedig Nikolics következett. Beállása után egyből gólt lőhetett volna, de valószínűleg még hideg volt a lába…



(Fotók: Máté Péter/Magyar Nemzet)

Becsületére legyen mondva a Videotonnak, hogy még a hajrában is megpróbált mindent az időt folyamatosan húzó Sturm Graz ellen, de az összesítésben meglévő hátrányát képtelen volt behozni. Ha idén is bajnok lesz, előrébb juthat a Fehérvár a BL-selejtező második körénél.

VIDEOTON–STURM GRAZ: 3–2 (3–2) 2011. július 20. 20.30, Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 10 000 néző vezette: Sztavrev (macedón)
gól: Elek (27. perc, 1-0), Hölzl (28., 1-1), Sándor (33., 2-1), Feldhofer (39., 2-2), Lipták (48., 3-2)
sárga lap: Alves (30.), Pürcher (47.), Horváth (57.) VIDEOTON: Tujvel – Brachi, Lipták, Horváth, Sánchez – Nagy, Sándor (Nikolics, 76.), Mitrovics, Elek (Polonkai, 65.), Gosztonyi (Walter, 79.) – Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa. STURM GRAZ: Gratzei – Pürcher (Popkhadze, 46.), Feldhofer, Burgstaller, Strandfest (75.) – Weber, Hölzl, Muratovic, Wolf (Ehrenreich, 83.) – Szabics (Kienast, 46.), Koch. Vezetőedző: Franco Foda

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.