Bednárik Imre: A tisztesség kívánja

MNO
2011. 07. 28. 7:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bednárik Imre: A társszabályozási megállapodásokkal a Médiatanács részben lemond a törvényben biztosított egyik legnagyobb vitát kiváltó jogosítványáról. Így a hatóság helyett a szakmai szervezetek járhatnak el a médiumokkal szemben kezdeményezett azon panaszok ügyében, amelyek többek között az emberi méltóság, az emberi jogok, a magánélet, az alkotmányos rend tiszteletben tartásának kötelezettségét, illetve a kiskorúak védelmét, a gyűlöletkeltés tilalmát érintik. A szakmai szervezetek által kidolgozott etikai kódexet elfogadó médiumok így megmenekülhetnek az elrettentés és megfélemlítés szándékával meghatározott óriási bírságoktól.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszabadság, 2011. július 28.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.